28 Şubat 2015 Cumartesi

Ak Parti'nin Logosu

Herkese selam. Yine ceplerimde biriken enteresan şeylerden paylaşayım diyorum. Bu defa malzememiz Ak Parti'nin logosu.





Enerji mühim şeydir her zaman. Kimi zaman Dünya siyasetini değiştirir. Kimi zaman hayatı kolaylaştırır. Varlık ve mekanla birlikte ayrılmaz bir değerdir enerji.

Size bir soru; Hangi ampul elektrik enerjisi olmadan çalışabilir?


Ak Parti'nin meşhur logosu hiç bir elektrik sistemine bağlanmadan ışık saçan bir ampul olarak tasarlanmıştır. Bağlantısız. Bu hiç bilimsel değil öyle değil mi? Bilimsel olmaktan çıktığında konuyu felsefi-manevi düzlemde değerlendirmemizin uygun olduğunu düşünüyorum. Tasarımcının derdi neyi anlatmaktı dersiniz?

Bu sembolü izah etmek istersek; Hiçbir kaynağa ihtiyaç duymadan aydınlığın sağlayıcısı şeklinde yorumlanabilirdi. Elbette bu sıfata Tanrıdan başka hiç bir güç sahip olmayacaktır! Güneş de dahil hiç bir yapı beslenmeden sunamaz. Güneşin enerji kaynağı içindeki Helyum'dur ve tamamını tükettiğinde o da ölecektir. Peki Ak Parti'nin logosu, ifade ettiği aydınlığın hangi kaynağa ait olduğunu söylüyor olabilir?

Yedi ışık hüzmesini gördünüz mü? Bu da size tanıdık gelmeliydi aslında.

Özgürlük anıtı ve Ak Parti Logosu büyük ortak yönlere sahip

Turuncu renk aydınlığın, mavi ise aydınlatılmış göğün temsilidir. Bu yönden baktığımızda yukarıdaki mavi tonunun bir gök cisminin aydınlatışı ile ilintilendiğini ve ampulün temelde Güneş ifadesi olduğuna da delil getirilmiş olunuyor. İlerleyen zamanlarda Güneşle ilgili açıklamalara blogdaki çeşitli açıklamalarımda yer vereceğim inşallah.
Özgürlük heykeli sağ elinde meş'alesi ve sol elinde tabuların(kural kanun) bulunduğu kitabıyla ışık getiren bir Güneş Tanrıçası idolüdür aslında. Işık-getiren latincede Luci- ferre birleşimi olarak Hristiyanlık ve Yahudilikte şeytanın isimlerindendir. Luci ışık, Ferre getiren manasındadır. Ak Parti'nin logosu'nun bununla özdeşleştirildiğini düşünmemiz yanlış olmaz.

Kadim zamanın insanları, Güneşin tükenmez şekilde enerji ve yaşam getirdiği, asla beslenmediği ve ruhani aydınlanmanın da kaynağı olduğu fikri ile onu Tanrı edinmişlerdi.


Bunlar da milattan önce 300 lerde Rodos Adasındaki eski Yunanlıların edindiği Güneş Tanrısı Helios'un tarifleri üzerinden yapılan çizimleri.
Bu da Özgürlük Heykeli'nin dikilmesinden öncesinde yapılan bir baskı çalışması


Şayet olası itirazlar nezdinde Allah Teala'nın "En Nur" ismi şerifine çağrışım yapılmak istendi ise Romanesk putlarla, Helen heykelleriyle, Pagan sembolizmiyle ne işimiz olur?
Acaba diyorum insanlar meydanlarda salladıkları bayrağın ifadesini sorguluyor, düşünüyor veya biliyorlar mı? Bir bilen söylesin lütfen!

1 yorum:

  1. AK Parti ATATÜRK’ün onaylayacağı tarzda Osmanlıcı’dır. Osmanlı’nın Sudan IŞiD’ine karşı İngiliz emperyalizmi ile omuz-omuza savaştığı (1885-1886) bilgisini vermeyi uygun görmeyen ATATÜRK maarifi yeterince yerli ve millî sayılmalıdır.

    YanıtlaSil