7 Şubat 2015 Cumartesi

Nasreddin Hoca'nın Carl Sagan ve Papazlara Cevabı

Not: Nasreddin Hoca'nın cevabından önce bu yazıyı okumanız gerekmektedir değerli futbolseverler.

Çok bilindik bir fıkradır. Vaktiyle üç Hristiyan Papaz Anadolu'da dolaşarak gelene gidene egzantrik sorular sorup cevaplar arıyorlarmış. Gittikleri yerlerde, o yörenin en bilgili adamını bulup ona cevaplayamayacağı bir soru soruyor ve o adamı küçük düşürüyorlarmış. Gel zaman, git zaman bu üç papazın şöhreti etrafta yayılmış. Karşılarına çıkıp da sorularını cevaplayacak kimseyi bulamaz olmuşlar.

Bir gün birisinin aklına Nasreddin Hoca'nın bu papazların sorularını cevaplayabileceği gelmiş. Karşılarına gelince, Papazlar Hocayı küçümsemişler. "Bu çarıklı sarıklı adam mıdır bahsettiğiniz alim hehehehe?" deyip gülüşmüşler.


O sıralarda bizim Carl Sagan papazların ününü duymuş. Cahil dindarların tartışmalarından notlar derleyip millete duyurmak, belgesel çekmek için geziniyormuş. Koşa koşa Akşehir'e Nasreddin Hoca'nın Papazlarla yapacakları tartışmanın olduğu ortama dalmış.

Birinci Papaz bilmiş bir edayla Hocaya yaklaşıp sormuş ; "Söyle bakalım Dünyanın ortası neresidir?"

Bu sorunun ardından kalabalıkta bir dalgalanma bir hayretlenme olmuş. Nasreddin Hoca sakalını kaşıyıp düşünüyormuş.

Carl Sagan toplanan kalabalığa dönüp seslenmiş. "Ey ahali! İzleyin de görün! Cahil dincilerin kıbleleri birbirine uymaz." diye bağırmış
 Ve hatta demiş ki ;"Bu iki tarafın aralarındaki fikirsel mesafe (eğim) ne kadar artarsa, dinleri arasındaki çatışma (gölgelerin uzunluğu arasındaki fark) da o kadar artar."  
ve
"Eğer bu insanların, Dünya'nın merkezine ulaşabildiklerini hayal ederseniz, ancak ve ancak (afedersiniz) cinsel organımı bulacaklardır"



Bizim Hoca Carl'ın bu edepsiz tavrına kulak asmamış. Hoca bu tabii. Gülerek;"Ben de cidden esaslı bir soru soracağınızı zannetmiştim." demiş. Durur mu? Yapıştırmış cevabı; "Dünyanın ortası benim eşeğin sağ ön ayağının altıdır." demiş.




Papaz afallamış. Carl Sagan dumur olmuş. Herkesin ağzı bir karış açık. Aslında Hoca'nın "Mekke" demesini bekliyorlarmış.


Carl Sagan dumur halde hocayı dinlerken

Papaz "Ne malum" demiş. "Ya başka bir yerse?"

Hoca "İtimad etmiyorsanız, ölçün bakın. Ben de, Karakaçan da sizi bekliyoruz, hadi." demiş.

Carl "Hoca Hoca! Ne diye olayı gevretiyorsun" diye çıkışınca.

Hoca; "Bakın yeğenlerim. Akıllı alim adamlarsınız. Sözün eğrisini doğrusunu ne ise konuşalım da Allahın izniyle hakikat tecelli etsin."

"İnsanlar binyıllardır bu sorunun cevabını arıyor. Buyrun cevabımın analizi. Dünya'nın üç türlü merkezi vardır yeğenlerim.
  • Dünya'nın Karasal Merkezi
  • Dünya'nın Kütlesel Merkezi
  • Dünya'nın Manevi Merkezi

 1- Dünya'nın Karasal Merkezi;  

 

Kudüs'ün Dünya'nın Karasal Merkezi Olduğu İddiası;  

İnsanlardan bazısı dediler ki; "Dünya'nın karasal merkezi Kudüs'tür." Bunu da ispatlamak için enine boyuna ölçümler yapıp çeşitli sonuçlar ortaya sundular. Eğer iddia edildiği gibi böyle bir sonuç çıkarılabilirse, o zaman Papaz eşeğime binip Dünyayı dolaşıp ölçümünü yapsın. Kudüs'e vardığında hesabı doğru ise zaten eşeğin ayağının altının Kudüs'ü işaretlemiş olduğunu görecektir.

Bunun dışında farklı iddialar da vardır.

 

Mekke'nin Dünya'nın Karasal Merkezi Olduğu İddiası;

Bazı müslümanlar, şu an Carl Sagan'ın da benden tastik etmemi beklediği gibi Mekke'nin Dünya'nın merkezi olduğu iddiasındadırlar. 

Yapılan araştırmalardan birisi de bu videoda açıklanıyor

Bu iddia altın orana göre yapılan bir hesaplamanın sonucu olmuştur.

 

Giza Piramitleri'nin Dünya'nın Karasal Merkezi Olduğu İddiası;

Bazı bilimciler Giza Piramitleri'nin koordinatları'nın, çeşitli yöntemlerle hesaplamalarını çıkardılar. Bu hesaplamalardan çeşitli matematiksel analizlerle sonuçlar buldular. 



İnternette bu konuda  derinlemesine yapılmış kamyonla döküman bulabilirsiniz. 


Sonuç; Ortaya hangi iddiayı sunarsanız sunun, oraya Karakaçan'ı götürüp sağ ön ayağının altında kendi sonucunuzu bulduğunuzu göreceksiniz. 

"Cenab-ı Allahtan başka hiçkimse yoktur ki başka bir referansa bağlı olmasın. Her konumun bir başka referans kabulü zorunludur.

Mesela Mekke'nin altın oran'a göre Dünya'nın merkezi olabilmesi için Güney kutbu mesafesini Kuzey kutbu mesafesine oranlamamız gerekmektedir. Şayet Kuzey kutup mesafesi, Güney kutup mesafesine oranlanırsa Madagaskar açıklarında bir yer altın oran noktasına isabet eder :)


 2- Dünya'nın Kütlesel Merkezi; 

Şimdi Karl gelip de bana "Dünya Küreseldir. Hoca siz alimiz diye geçiniyorsunuz ama Antik Mısırlılar, Mayalar bilmemkaç bin yıl evveli en ince detayına kadar biliyorlardı bunu. Sizinse bilimden yaşadığınız gezegenden haberiniz yok." diyecek olursa, cevabım onun cevabını da kapsayıcıdır. 

Dinle yeğenim! Şayet Dünya'nın küresel olduğu bilgisi doğruysa. Dünya'nın merkezi, Dünyadaki her kütlenin tam altındadır. Alt ve üst kavramları Dünya'nın merkeziyetine bağlıdır. Şimdi Dünya'nın neresine gidersen git. Dünya'nın merkezi Karakaçan'ın sağ ön ayağının ortalama 6387 kilometre altına denk gelecektir.

Nasreddin Hocaya göre Dünya'nın Küresel Merkezi



 3- Dünya'nın Manevi Merkezi; 

Duydum ki edepsiz belgeseller çekiyormuşsun yeğenim. Sana hiç yakıştıramadım.
 

 Carl Sagan'a göre Dünya'nın manevi merkezi


Gelelim zurna'nın zırt dediği yereeeeee... Dünya'nın manevi merkezine. Artık sağda solda boşuboşuna Dünyaya Merkez aramayın. Ben hergün bulduğum temiz yerlerde secdeler ederim. 



Dinleyin Ey insanlık, Cenab-ı Hak ne buyuruyor ;

"Doğu da batı da Allah'a aittir. Nereye dönerseniz Allah'ın varlığı oradadır. Şüphesiz ki Allah, her şeyi çepeçevre kuşatan ve her şeyi bilendir. 'Allah oğul edindi' dediler. Hâşâ, O, yücedir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'na aittir. Hepsi O'na boyun eğmişlerdir." Bakara 115-116

"Göklerde ve yerde bulunanlar da, onların gölgeleri de sabah akşam, ister istemez, sadece Allah'a secde ederler." Ra'd 15

Demek o'dur ki, Dünya'nın merkezi her nereye gidiyorsa, biz de onun gittiği yere gitmek mecburiyetindeyizdir. Dünya'nın merkezine kaç derece açı yaparak yaşadığı farketmeksizin Bu Dünyayı her kim çekip çeviriyorsa onun istikametine boyun eğmek durumundayızdır. Allah her şeyin en doğrusunu bilendir." demiiiiiiiiiiiiiş.









1 yorum:

  1. Okumadım ( ama okuyacağım ) ama ilk yorumu ben yazayım . Bloğun hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun insaallah

    YanıtlaSil